Fans Vitesse en Ajax raken slaags na wedstrijd: "Vervelende smet"

De fans van Vitesse bij het duel met Ajax
De fans van Vitesse bij het duel met Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax sloot het seizoen zondag af tegen Vitesse. Na afloop van het duel ging het helemaal mis in Arnhem: in het centrum werden diverse agenten belaagd door een groep relschoppers.

Het duel tussen Vitesse en Ajax eindigde in 2-2 en verliep zonder problemen, maar later op de avond ging het dus fout. Rond 20:00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Korenmarkt. "Er werd met de nodige spullen gegooid en agenten werden bij aankomst belaagd", vertelt een woordvoerder aan Omroep Gelderland.

Er werden twee aanhoudingen verricht: "Een 28-jarige man uit Driel voor belediging en een 20-jarige man uit Zevenaar voor openlijke geweldpleging. Laatstgenoemde op het Nieuwe Plein nadat hij het eerder nodig vond om met een steen richting een andere groep te gooien, waar ook een agent tussenstond."

Binnen een uur was de rust wedergekeerd. Inmiddels loopt er een onderzoek naar de ongeregeldheden. Een groot aantal relschoppers droeg een shirt van Vitesse. Op beelden op Instagram is te zien hoe buitensporig geweld wordt gebruikt. Zo wordt een man bewusteloos geschopt. De politie spreekt van een 'hele vervelende smet op de mooie voetbaldag'.

Let op: onderstaande beelden kunnen als heftig worden ervaren.

Lees meer:
0 reacties