FC Twente heeft 'nieuwe Wieffer': "Gaat ook voor 30 miljoen weg"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Mats Wieffer speelde in de jeugdopleiding van FC Twente, maar behaalde nooit het eerste. De Tukker vertrok naar Excelsior, tekende vervolgens bij Feyenoord en haalde in De Kuip het Nederlands elftal. Onlangs rondde de middenvelder een recordtransfer naar Brighton & Hove Albion af, wat zo'n 30 miljoen euro betaalde.

Leon ten Voorde voorspelt echter eenzelfde scenario voor een huidig FC Twente-speler. "Harrie Kuster gaat straks ook voor 30 miljoen weg als hij zich met deze sneltreinvaart blijft ontwikkelen", vertelt Ten Vorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Harrie is nooit opgepikt door PEC Zwolle en pas op zijn vijftiende naar de FC Twente/Heracles Academie gegaan."

"Harrie is niet de grootste technicus, maar bij FC Twente zagen ze dat Harrie zich heel snel aanpast", gaat de journalist en clubwatcher verder. "Ondanks dat hij een heel groot deel van de opleiding heeft gemist bij een BVO, ontwikkelt hij zich heel snel en kan hij zich steeds aan situaties aanpassen."

"Dat vinden ze heel interessant", vervolgt hij. "Harrie is niet de beste in dit en dat, maar Harrie is een allrounder. Die vonden ze zo interessant dat ze hem een contract hebben gegeven. Heracles wilde hem ook hebben, maar hij heeft voor FC Twente gekozen."

Tegen STVV was Kusters daarnaast de grote man. Hij gaf een assist bij de eerste treffer en was zelf verantwoordelijk voor de tweede Twentse goal. "Dus let op Harrie Kuster die komende jaren. Dat is niet het grootste talent, maar echt zo'n allrounder. Het verhaal van de laatbloeiers bestaat dus echt nog steeds", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties