FC Volendam-speler verdacht van aanranding en zware mishandeling

Het KRAS Stadion van FC Volendam
Het KRAS Stadion van FC Volendam Foto: © Pro Shots

FC Volendam-speler Tayrell W. is een van de verdachten van de aanranding en zware mishandeling in van een 20-jarige vrouw in een nachtclub in de Amstelstraat in Amsterdam. Hij herkende zichzelf op beelden die te zien waren in het opsporingsprogramma Bureau 020 en heeft zich zelf bij de politie gemeld.

W. heeft ook FC Volendam ingelicht. Hij kreeg in juni zijn eerste profcontract bij de promovendus en ligt tot medio 2025 vast. Het incident in de nachtclub vond enkele weken later plaats. De vrouw werd bij haar borst gepakt en nadat zij zich hiertegen wilde verdedigen werd ze aangevallen door een een tweede man, die haar bij de keel pakte en meerdere keren tegen het hoofd sloeg. Uiteindelijk kreeg ze van beide mannen klappen.

Het slachtoffer hield een gebroken kies en een loszittende voortand over aan het gevecht. Daarnaast bleek haar kaak op drie plaatsen gebroken. Ze moest diezelfde dag een operatie ondergaan. Er moesten acht schroeven in haar kaak worden aangebracht en die moesten daar zes weken blijven zitten. Al die weken moest de vrouw constant haar tanden op elkaar houden, kon ze dus niet praten en kon ze alleen maar vloeibaar eten binnenkrijgen met een rietje.

FC Volendam bevestigt het nieuws. "We kunnen nog niet zeggen of zijn betrokkenheid consequenties heeft voor zijn voetbalcarrière. We zijn op dit moment bezig de feiten te verzamelen om tot een zo goed mogelijk beeld te komen. Daarna kunnen we een standpunt innemen", aldus FC Volendam-woordvoerder Sonny Sier in gesprek met AT5. De tweede verdachte heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
NEC
12:15
Vitesse
zo
1/10
Excelsior
14:30
Sparta Rotterdam
zo
1/10
Heracles Almelo
14:30
PEC Zwolle
zo
1/10
AZ
16:45
Fortuna Sittard
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand