Felle kritiek op Van Dijk: "Als je kijkt naar de beste verdedigers..."

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Rio Ferdinand is erg kritisch geweest op Virgil van Dijk. Volgens de oud-verdediger van onder meer Manchester United maakt de mandekker een slecht seizoen door bij Liverpool.

"Natuurlijk zijn er wel eens fases in je carrière waar het niet allemaal volgens plan gaat", vertelt Ferdinand bij BT Sport. "Maar als je kijkt naar de beste verdedigers van de laatste jaren zoals Jaap Stam, John Terry, Nemanja Vidic of Vincent Kompany. Ik kan me niet herinneren dat die jongens een seizoen lang uit vorm waren of een lange periode van acht of negen wedstrijden waarin het niet goed ging."

Ferdinand vindt dat Van Dijk in dit Liverpool meer verantwoordelijkheid moet pakken. "Soms ben je zo goed als het team waar je mee speelt. Maar Van Dijk krijgt dit team niet op de rit in de manier waarop ze nu spelen”, besluit Ferdinand.

Michael Owen is milder voor Van Dijk. "Als het slecht gaat met het team, dan is zijn positie gewoon ellendig om te spelen. Het valt nu echt op als hij een cruciale fout maakt, dat is normaal een stuk minder."

Lees meer:
0 reacties