Feyenoord-fans krijgen kritiek: "Dat was echt verschrikkelijk"

Supporters van Feyenoord
Supporters van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Leon ten Voorde moest zondagmiddag wel lachen om het spandoek dat de FC Twente-supporters hadden opgehangen voor het uitvak in De Kuip bij de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-2). Daarop stond de tekst: 'Totgesagte leben länger, Houdini ist wieder da! Europa färbt rot!'

"Dat Duits is natuurlijk een beetje provocerend, omdat in De Kuip en bij FC Utrecht worden wij als aardige Tukkers vaak moffen genoemd", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Dus daar gaan ze dan op die manier mee om. Maar het was best leuk in De Kuip. Ik vind het heel erg knap dat Twente daar nog even de bevestiging gaf van een heel mooi seizoen. Na de 0-1 van FC Twente controleerden ze echt de wedstrijd en waren ze echt de betere ploeg."

FC Twente kwam daardoor op 68 punten en krijgt het 'respect' van Ten Voorde, die ook een minpuntje zag in Rotterdam. De clubwatcher van Tubantia wijst naar de Feyenoord-fans. "Wat mij heel erg tegenviel was de sfeer in De Kuip", geeft hij aan. "Het Legioen wordt altijd geroemd dat het in De Kuip altijd stormt en dat ze achter de ploeg staan. Ik kom toch al wel een aantal jaartjes in De Kuip en ik vind het altijd tegenvallen."

FC Twente-fans in De Kuip
FC Twente-fans in De Kuip Foto: © Pro Shots

"Op Europese avonden is het echt magisch daar, maar voor de rest in de competitie vind ik dat de sfeer van Het Legioen niet overhoudt", vervolgt Ten Voorde. "De sfeer werd gemaakt door de FC Twente-supporters, die vanaf de eerste minuut zongen. Het enige wat het Feyenoord-publiek daar tegenover stelde, was negentig minuten vuurwerkgeluiden. Dat was echt verschrikkelijk."

Ten Voorde snapt daar niets van. "Dan staat er een ploeg op het veld die over anderhalve week een Europese finale gaat spelen, ik weet zeker dat zo'n ploeg in De Grolsch Veste vol enthousiasme was uitgeluid. De hele wedstrijd, ondanks een achterstand, waren die toegejuicht. Pas na afloop kwam er wat sfeer, toen de spelers voor de supporters gingen staan."

"Maar voor de rest vond ik het echt een waardeloze houding van het altijd zo geroemde Legioen. Het is zo niveauloos. Jouw club gaat over anderhalve week een Europese finale spelen en speelt de uitzwaaiwedstrijd, dan breng je helemaal niets als supportersgroep. Niets, nog geen mooi spandoek. Helemaal niets, het Legioen van Nederland", besluit hij kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand