Feyenoord haalt palen netten weg: "Fans vertrouwen en belonen"

Netten in De Kuip
Netten in De Kuip Foto: © Pro Shots

Feyenoord verwijdert de palen en netten die rond het veld staan om te voorkomen dat er vanuit het publiek spullen op het veld terecht kunnen komen, zo maakt de club bekend op haar officiële website. Feyenoord geeft gehoor aan de wens van vele fans en wil hen vertrouwen geven én belonen voor de nimmer aflatende steun. 

Feyenoord plaatste in april 2023, na invoering van nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen, palen en netten rondom het speelveld van De Kuip. De club wilde daarmee voorkomen dat wedstrijden zouden worden onderbroken of zelfs definitief gestaakt, zoals de regels voorschrijven. Hoewel Feyenoord het op dit terrein recent nog mis zag gaan bij meerdere wedstrijden van andere clubs, onder meer in de play-offs om promotie en degradatie, gaat het desondanks over tot het weghalen van de gezichtsbeperkende palen en netten in De Kuip.  

Voor de Europese wedstrijden verandert het beleid niet ten opzichte van het afgelopen seizoen. Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten.

Lees meer:
0 reacties