Feyenoord vernedert Ajax en wint met ruime cijfers in De Kuip

Ajacieden druipen af; Feyenoord was veel te sterk
Ajacieden druipen af; Feyenoord was veel te sterk Foto: © Pro Shots

Een rumoerige week heeft Ajax met het nodige chagrijn afgesloten. De Amsterdammers speelden in Rotterdam een draak van een wedstrijd en gingen dan ook volledig terecht met ruime cijfers onderuit: 6-0.

In de eerste helft was de onmacht van Ajax al vrij snel duidelijk. De Amsterdammers maakten fout na fout in de eigen opbouw en het was wachten op de openingstreffer van Feyenoord. In de 34ste minuut was het raak voor de gastheren. Igor Paixao opende de score voor de Rotterdammers. Een paar tellen later was het opnieuw raak, want Yankuba Minteh verdubbelde de voorsprong. In de slotfase van de eerste helft kopte David Hancko zelfs ook nog de 3-0 tegen de touwen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Feyenoord bepaalde het tempo en Ajax bleef doorgaan met fouten maken. Minteh en Paixao maakten allebei hun tweede van de middag, terwijl Quinten Timber de stand tussen deze treffers door ook al op 5-0 had gezet. De 7-0 van Alireza Jahanbakhsh werd nog afgekeurd en verder leed werd Ajax nog bespaard. Feyenoord won in eigen huis met liefst 6-0 van Ajax.

Lees meer:
0 reacties