Flekken: "Wil natuurlijk wel als eerste keeper mee naar het WK"

Mark Flekken behoort tot een van de vijf doelmannen in de voorlopige WK-selectie van Oranje. De keeper van Freiburg gelooft in een basisplaats op het WK in Qatar.

"Als ik erbij ben op het WK, dan wil ik natuurlijk wel als eerste keeper mee", is Flekken ambitieus in gesprek met Rondo op Ziggo Sport. "Ik werk er keihard voor. Voor de rest wil ik er niet te veel over praten. De keuze ligt bij de bondscoach en de keeperstrainer (Frans Hoek, red.)." Bondscoach Louis van Gaal lijkt voor vier doelmannen in de WK-selectie te kiezen. "Waarom hij vier keepers meeneemt weet ik niet", aldus Flekken. "De vorige keer toen we bij Oranje waren wisten ze nog niet precies of het er drie of vier mochten zijn. Ik weet persoonlijk niet of hij er drie of vier mee zal nemen. Dat blijft een verrassing." In Nederland wordt er vooral gediscussieerd over Remko Pasveer en Jasper Cillessen. Flekken keept sterk bij Freiburg, dat derde staat in de Bundesliga. "Over mij wordt niet heel veel gesproken", weet hij. "Ik kan lekker mijn gang gaan in Duitsland. Dat houdt de druk er een beetje vanaf. Er zitten twee kanten aan. Je wil graag onderdeel zijn van de discussie, dat mensen over je praten. Maar van de andere kant kan ik me zo focussen op mijn wedstrijden en mijn prestaties blijven leveren."

Mark Flekken heeft een duidelijk doel voor het WK! 🗺️ 'Als ik erbij ben, dan wil ik natuurlijk wel als eerste keeper mee' 🧤🥇 Wie zie jij als eerste doelman bij Oranje? 🇳🇱 #ZiggoSport #Rondo pic.twitter.com/ezL4RZffEo — Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) October 24, 2022

Lees meer: