FOTO'S | Ajax-fans niet blij met uitshirt: "Lijkt op jaren 90 WC papier"

Het nieuwe uitshirt van Ajax, seizoen 2023/2024
Het nieuwe uitshirt van Ajax, seizoen 2023/2024 Foto: © Het nieuwe uitshirt van Ajax, seizoen 2023/2024

Ajax heeft vrijdag het nieuwe uittenue gepresenteerd voor komend seizoen. De Amsterdamse club heeft gekozen voor een wat grauwer en lichtergekleurd shirt, met minder felle kleuren dan in het huidige uitshirt.

"Onze stad dragen we altijd bij ons. Onlosmakelijk verbonden aan wie wij zijn, waar wij voor staan en hoe wij ons presenteren", zo schrijft Ajax over het nieuwe uittenue op haar clubwebsite. "Dat is wat ons Ajax maakt, overal ter wereld: a touch of Amsterdam."

Toch zijn er op social media al veel negatieve reacties te vinden. Zo wordt het shirt vergeleken met 'jaren 90 wc-papier' en lezen we: "Het enige positieve wat hierover te zeggen valt is dat Ajax meestal Europese successen haalt in foeilelijke uitshirts." Tevens vallen de hoge prijzen niet in goede aarde. Iemand klaagt dat hij 100 euro enorm veel geld vindt voor een shirt waarbij nog niet eens bedrukking op de achterkant is inbegrepen.

Onder het shirt wordt een donkerblauw broekje aangetrokken, al is er ook een wit alternatief. De verwachting is dat Ajax ook nog een derde tenue gaat presenteren. Het nieuwe uitshirt is nu verkrijgbaar online en vanaf 11.00 uur beschikbaar bij alle fanshops van Ajax in Amsterdam.

Lees meer:
0 reacties