Frank de Boer tipt: "Fantastisch, hij kan echt in Oranje spelen"

Frank de Boer
Frank de Boer Foto: © Pro Shots

Frank de Boer zou het wel weten als hij bondscoach van het Nederlands elftal was: Micky van de Ven moet mee naar het EK. De voormalig hoofdtrainer van onder meer Ajax is zwaar onder de indruk van de centrale verdediger van Tottenham Hotspur.

"Fantastisch, hij heeft het echt ongelooflijk gedaan", begint De Boer zijn lofzang bij Viaplay. "In het Nederlands elftal gespeeld, speler van het jaar (bij Tottenham, red.) geworden. Dat je op dit niveau al zoveel wedstrijden in je eerste seizoen kan spelen, dat zegt iets over hem denk ik."

Toen De Boer bondscoach was, verscheen Van de Ven al op de radar. "We wisten dat hij een groot talent was. Hij heeft snelheid en dat is zo belangrijk. Daarnaast heeft hij een goede techniek, die combinatie maakt hem een hartstikke goede verdediger. Ik vind ook dat hij mee moet naar het EK."

"Hij heeft een wapen: snelheid. Als wij met Oranje met ruimte in de rug willen spelen… Normaal gesproken speelt hij centraal, vandaag (tegen Manchester City, red.) speelt hij linksback. Dat is ook nog een bijkomstigheid. Hij kan echt het Nederlandse voetbal spelen. Een hele moderne centrale verdediger", aldus De Boer.

Lees meer:
0 reacties