Frenkie de Jong krijgt harde kritiek: "Dan verbergt hij zich"

Frenkie de Jong in het shirt van FC Barcelona
Frenkie de Jong in het shirt van FC Barcelona Foto: © BSR Agency

FC Barcelona verloor afgelopen weekend van Real Madrid in de strijd om de Spaanse Supercup. De ploeg uit Catalonië ging met 4-1 onderuit en Frenkie de Jong ging mee in die malaise.

In Spaanse media krijgt de Nederlander dan ook flink kritiek. Van Sport krijgt De Jong een 4. "Zijn heerschappij op het middenveld was cruciaal om het spel van Real Madrid te ontregelen, maar hij kon ze niet overweldigen of het spel naar zich toetrekken. De Jong werd goed gedekt en kwam ook in het combinatiespel niet uit de verf."

Ook Mundo Deportivo was niet onder de indruk. "Frenkie de Jong leed schipbreuk. Hij kon zijn leiderschap niet tonen, was positioneel matig en zijn passes waren zonder succes. Zijn bedoelingen waren goed, maar het was niet goed genoeg." De krant zag dat een tactische keuze van Xavi de ploeg fataal werd: "Op het middenveld stelde Xavi vier spelers op met een vergelijkbaar profiel (De Jong , Ilkay Gündogan, Pedri en Sergi Roberto)."

"Er was geen evenwicht. Allemaal zijn ze goed aan de bal, maar stuk voor stuk konden ze het middenveld van Real fysiek niet bijbenen", aldus de krant. AS noemt het optreden van De Jong 'slecht': "Het is waar dat spelen met teamgenoten die niet zoveel talent en niveau hebben alles moeilijker maakt, maar op moeilijke momenten verbergt hij zich."

Lees meer:
0 reacties