Frenkie de Jong krijgt transferadvies: "Op zijn lijf geschreven"

Frenkie de Jong in het shirt van FC Barcelona
Frenkie de Jong in het shirt van FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Frenkie de Jong is nog altijd niet ingegaan op een contractverlenging van drie jaar bij FC Barcelona. Ibrahim Afellay denkt dat het verstandig is voor de Oranje-international om de club te verlaten.

"Als hij de mogelijkheid krijgt om weg te gaan, dat kan hij natuurlijk als beste beoordelen", vertelt Afellay bij NOS Studio Voetbal. "Maar ik vind hem wel echt een speler voor het elftal van Guardiola, Manchester City. Dat is hem echt op het lijf geschreven. De manier van voetballen zoals hij het doet. Of het nou als inschuivende centrale verdediger is, wat vaak gebeurt in elftallen van Guardiola, of op het middenveld. Daar zou ik hem wel echt graag zien."

Ook Rafael van der Vaart adviseert De Jong om te vertrekken. "Ik vind FC Barcelona op het moment zó slecht dat het misschien wel de tijd is om weg te gaan. Als jij mij vraagt of hij het geweldig heeft gedaan, daar kan ik bijna geen antwoord op geven. Hij heeft bijna alles gespeeld, maar het is gewoon een matig elftal en dan kan hij zich ook niet onderscheiden."

Van der Vaart zou De Jong echter aanraden om te vertrekken naar Bayern München. "Ik vind het altijd lekker om naar een team te gaan waar het slecht gaat. Want dan ben jij de verlosser als je daar komt. Als je bij Manchester City een keer niet kampioen wordt of de Champions League niet wint, dan heb je toch zo'n gevoel... Dus Bayern München zou ik zeggen", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties