Frenkie de Jong maant tot actie na 'Getafe': "Het is gewoon gênant"

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong Foto: © Pro Shots

Frenkie de Jong is duidelijk: het tijdrekken in het voetbal moet veel harder aangepakt worden. De middenvelder van FC Barcelona heeft zich zondag geërgerd aan de houding van Getafe.

"Het tijdrekken moet nu stoppen en de scheidsrechters moeten daarvoor zorgen", was De Jong na afloop duidelijk bij DAZN. "De tweede helft gingen 25 tot dertig minuten verloren. Het is gewoon gênant, de scheidsrechters moeten optreden." Het probleem lag volgens de Nederlander niet bij Getafe, maar bij de arbitrage.

"Wij moesten beter zijn, dat is duidelijk, maar vooral de scheidsrechter moet ingrijpen. Het is niet de schuld van Getafe, want het is voor hen de beste manier om de strijd aan te gaan, maar negen minuten extra tijd lijkt me dan wel wat weinig", aldus De Jong, die nu met Oriol Romeu op het middenveld speelt.

Dat bevalt De Jong. "Ik voel me heel erg op mijn gemak als ik naast Oriol speel. Hij brengt veel in ons spel, is erg comfortabel aan de bal en ziet het spelletje. Hij heeft een goede pass tussen de linies en is een zeer complete voetballer."

Lees meer:
0 reacties