Gaat Van Persie het maken als trainer? "Het is geen kattenpis"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

Robin van Persie gaat beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij tekende bij SC Heerenveen en volgt Kees van Wonderen op die geen potten kon breken bij de Friezen.

Sjoerd Mossou schreef in het Algemeen Dagblad een column over de man die Feyenoord verlaten heeft en nu op eigen benen wil staan. "ESPN maakte samen met Feyenoord een documentaire met de treffende titel: ‘De trainer Robin van Persie’. Dat is exact wat je ziet: een trainer. Van Persie heeft het eindeloos over ‘processen’ en ‘ontwikkelen’ en ‘managen’ en ‘stappen maken’. Het ene jaar volgde hij de ene UEFA-cursus, het jaar erop de volgende, compleet met studies en buitenlandse stages, want trainer zijn is geen kattenpis."

De journalist vervolgt: "Op detailniveau gaat het allemaal nog wel, vindt Van Persie, maar de kunst zit hem in het grotere plaatje. In een staf van pakweg dertig specialisten die je moet aansturen, in een selectie vol met uiteenlopende karakters. Didactiek, management, spelprincipes trainbaar maken, communiceren: Van Persie praat er met een haast nederige eerbied over. Je zou dat ook doodsaai kunnen noemen. Wesley Sneijder nam laatst nog een lekkere meezinger op met de Amsterdamse volkszanger Wesly Bronkhorst. Het resultaat mag er zijn: vermoedelijk staat u Sneijders Oranje-hit Ik ben net als jij deze zomer lekker mee te lallen op het dichtstbijzijnde dorpsplein", schrijf Mossou over de oud-Ajacied.

Lees meer:
0 reacties