Geen renovatie voor De Kuip na mislopen van WK vrouwenvoetbal

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Het WK vrouwenvoetbal van 2027 zal niet in Nederland gespeeld worden. Dat betekent tevens dat de renovatie van De Kuip, die daaraan verbonden was, niet doorgaat.

Samen met België had Nederland een bid gedaan om het WK te organiseren. De FIFA heeft uiteindelijk gekozen om het toernooi door Brazilië te laten organiseren. Dat is een tegenvaller voor het stadion van Feyenoord, dat namelijk een van de speelsteden zou worden in Nederland. De andere vier plaatsen zouden de Johan Cruijff ArenA (Amsterdam), het Philips Stadion (Eindhoven), De Grolsch Veste (Enschede) en het Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) worden.

Wanneer het WK wel aan Nederland en België was toegewezen, zou De Kuip voor een deel gerenoveerd worden. De burgemeester en wethouders schreven aan de gemeenteraad een brief waarin ze uitlegden waarom een investering van 1,7 miljoen euro verantwoord zou zijn. “Met de verwachte bezoekers en internationale aandacht is dat een verantwoorde investering die ook rendeert voor alle andere wedstrijden die in het stadion plaatsvinden”, valt in de brief te lezen.

Lees meer:
0 reacties