Getergde reactie van Ziyech? "Ik hoop het, ik ben er blij mee"

In de rust van het duel tussen Chelsea en Brighton & Hove Albion verlieten Romelu Lukaku en Hakim Ziyech zichtbaar discussiërend het veld. Chelsea-trainer Thomas Tuchel vindt het moment niet noemenswaardig.

"Het is normaal dat Ziyech en Lukaku met elkaar praten en het is normaal dat ze niet blij zijn. Het is ook normaal dat ze het niet leuk vinden als we zeggen dat we meer van ze willen zien", reageerde Tuchel op het voorval dat werd vastgelegd door BT Sport . Chelsea stond op het moment dat het gebeurde op een 0-1 voorsprong, door een doelpunt van Ziyech. De Marokkaan reageerde vrij ingetogen op zijn doelpunt. Of het een getergde reactie was van Ziyech? "Ik hoop het, ik ben er blij mee. Hij mag er nog twintig maken en op die manier juichen. Dat vind ik niet erg", stelt de Duitse trainer. “Zelfs tijdens de reactie op het doelpunt zie je dat we moe zijn. We zijn opgelucht, maar er is geen vreugde. Omdat we energie sparen. We zien er moe uit en dat zijn we ook. Het treffen in Brighton eindigde in een 1-1 gelijkspel. “We wisten dat ze goed voorbereid zouden zijn. Ze hebben meer tijd gehad om zich voor te bereiden en je zag dat het stadion dit gelijkspel vierde als een overwinning. Daar heb je mee te maken. We hebben alles geprobeerd, maar je ziet dat we mentaal en fysiek uitgeput zijn. Er zijn weinig teams die tegen Brighton negentig minuten de wedstrijd kunnen controleren", aldus Tuchel.

Hakim Ziyech and Romelu Lukaku are having a difference of opinions heading into the break, despite the Blues' lead... 👀 HT: Brighton 0-1 Chelsea pic.twitter.com/P3mGXTg9bp — Football on BT Sport (@btsportfootball) January 18, 2022

Lees meer: