Goossens over goedlopende onderneming: "Dat is een misvatting"

John Goossens namens ADO Den Haag in De Kuip
John Goossens namens ADO Den Haag in De Kuip Foto: © Pro Shots

John Goossens, voormalig speler van Feyenoord, Ajax en ADO Den Haag, stopte recentelijk met voetballen. Hij staat inmiddels aan het hoofd van Fuse Sports, waarmee hij jonge voetballers helpt verstandig met hun geld om te gaan.

"Er is een gevoel gecreëerd dat wij er alleen zijn voor jongens die hun financiën niet goed op orde hebben. Dat is een misvatting", begint hij in De Telegraaf. "Wij adviseren ook spelers die veel geld verdienen en het aardig op de rails hebben. Die zien de toegevoegde waarde. Wij proberen zoveel mogelijk jongens te helpen met als doel dat ze op elk gewenst moment in hun leven voldoende geld hebben om het leven te kunnen leiden wat ze willen."

Hoe gaat hij te werk? "Een toverformule is er niet. Het gaat om maatwerk, want elke situatie is anders. De één moet zijn familie helpen. Een andere speler komt uit een welvarend nest. We helpen jonge spelers met budgetteren en het kritisch kijken naar hun uitgaven. Dan komen ze er vaak achter dat ze teveel geld uitgeven aan zaken die niets toevoegen aan het dagelijkse leven."

Het schema is strak. "Wij kijken met ze naar de korte, middellange en lange termijn. We werken vanuit een planning, die je constant moet bijsturen. Want als iemand de deur uitloopt, kan het leven alweer veranderd zijn. Mijn toegevoegde waarde zit erin dat ik de emoties van de spelers begrijp en de situatie waarin ze zitten. Als je dat kunt koppelen aan de financiële situatie, heb je iets unieks in handen."

Lees meer:
0 reacties