Guardiola: "De mensen hebben gewoon liever dat Liverpool wint"

Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: © Pro Shots

Na de 5-0 zege op Newcastle United is Pep Guardiola ietwat pessimistisch over de Engelse media die zijn Manchester City niet bepaald steunt. Toch is er ook begrip.

In gesprek met BeIN Sports is hij ondanks de overwinning niet tevreden. "Iedereen in dit land, inclusief de media, steunt Liverpool steunt", vertelt hij. "Natuurlijk heeft Liverpool een ongelooflijke historie in Europa. Niet in de Premier League, nee."

Daar gaat het ze minder af. "Ze wonnen maar eenmaal de titel in dertig jaar, maar dat is helemaal geen probleem. De situatie is zoals die is. We hebben ons lot in eigen hand. We staan nu drie punten voor in plaats van één punt (door de averij van Liverpool tegen Tottenham Hotspur van zaterdag, red.), maar heel veel is er niet veranderd."

Guardiola heeft dan ook begrip. "Liverpool behoort samen met Manchester United tot de belangrijkste teams in de Engelse voetbalhistorie. Denk aan de titels en wat de ploegen allemaal hebben betekend. Wij zijn er pas tien, elf, twaalf jaar. De mensen hebben gewoon liever dat Liverpool wint, maar dat is geen issue."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand