Gullit-imitator reageert op negatieve reacties: "Zit geen kwaad in"

Oranje-supporters als Ruud Gullit
Oranje-supporters als Ruud Gullit Foto: © BSR Agency

Een van de supporters die zich tijdens Polen-Nederland verkleed had als Ruud Gullit heeft gereageerd op de ophef. Online zorgden de outfits, inclusief schmink, van de oud-Oranje-international voor veel negatieve reacties.  

Het drietal had zich omgetoverd tot Gullit uit '88, maar werd racisme verweten. Zo werd de vergelijking getrokken met Zwarte Piet en blackface. Een van de drie, Daan, heeft bij Reality FBI benadrukt dat er absoluut geen kwade bedoelingen achter zaten. "De positieve reacties waren overweldigend. Zowel de Nederlandse als de Poolse supporters in Hamburg ontvingen ons hartelijk en zelfs kleine kinderen, bekende Nederlanders en buitenlandse toeristen wilden met ons op de foto."

De negatieve reacties bleven volgens Daan vooral beperkt tot social media. “Helaas waren er enkele negatieve reacties online die disproportioneel veel aandacht kregen. Het is belangrijk te benadrukken dat er geen kwaad in ons zit. We wilden Ruud Gullit eren voor zijn geweldige prestaties en opvallende look in 1988", verzekert de Oranje-supporters. "Laten we hopen dat het toernooi net zo goed eindigt als toen!”

Lees meer:
0 reacties