Gullit: "We hebben geen uitzonderlijke speler die kan leiden"

Ruud Gullit tijdens de OneBlade Boss Battle in het Philips Stadion
Ruud Gullit tijdens de OneBlade Boss Battle in het Philips Stadion Foto: © Screenshot PSV

Ruud Gullit verwacht weinig van het Nederlands elftal op het EK deze zomer. In gesprek met Engelse media laat Gullit zich uit over de situatie van Oranje.

"Ik hoop dat het weer net als in ’88 gaat worden voor Nederland, maar dat is lang geleden", zegt Gullit in gesprek met The Sun. "Ik heb vertrouwen in onze spelers en het talent, maar ik ben niet zo zeker van de leiderschapskwaliteiten op het veld."

"We hebben een nieuwe generatie van Nederlandse trainers die spelers wil dicteren. Wij hebben te veel spelers die gewoon doet wat de coach ze vertelt. Dat is niet hoe je onder druk wedstrijden wint", weet Gullit. "Als je zoekt naar een team dat het EK kan winnen, wil ik spelers zien die het verschil kunnen maken op het veld."

"In mijn tijd, als er iets misging op het veld, zou Marco van Basten naar me schreeuwen. Niet omdat hij me haatte, maar omdat hij het beste wilde voor het team. Die houding missen we nu. Ik zie geen leiders op het veld, want niemand durft te praten. Iedereen is te aardig tegen elkaar en we hebben geen uitzonderlijke speler die kan leiden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties