Guus Hiddink bedreigd: "Het bleek om een halve gek te gaan"

Guus Hiddink
Guus Hiddink Foto: © Pro Shots

Guus Hiddink vindt het jammer dat trainers en bestuurders in het betaalde voetbal steeds vaker worden bedreigd. De voorzitter van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) merkt ook dat clubs steeds vaker de oren laten hangen naar klagende supporters.

"Het mag geen modegril worden dat supporters met spreekkoren en door te rellen trainers kunnen verdrijven", zegt Hiddink in gesprek met De Telegraaf. "Clubs moeten er gewoon geen gehoor aan geven. Dat zelfs de fans van NEC, een van mijn oude clubs, al na twee wedstrijden de spelersbus opwachtten, heeft me enorm verbaasd. We moeten clubs zover krijgen dat ze niet meer zo snel tot het ontslag van trainers besluiten, ook al is de druk van fans nog zo groot."

"Ik ben in mijn periode bij PSV ook ooit eens bedreigd. Dat bleek om een halve gek te gaan. Die man is gearresteerd", vervolgt Hiddink. "Het is nu lastiger in te schatten hoe serieus je de lafbekjes op social media moet nemen. Als het zwaar en serieus is, moet je aangifte doen. Als club moet je het lot van de trainer niet door de druk die supporters uitoefenen en de dreigementen die ze uiten laten bepalen."

Lees meer:
0 reacties