Guus Hiddink ziet: "Met hem is het succes bij PSV begonnen"

Guus Hiddink
Guus Hiddink Foto: © Pro Shots

PSV is dit jaar landskampioen geworden. In de Skiete Willy Podcast van Voetbal International vertelde Guus Hiddink dat hij had genoten van het seizoen, maar ook dat we één naam niet moeten vergeten om credits te geven. 

"PSV was dit seizoen goed, heel erg dominant. Maar de voorgaande seizoenen was ik nog iets meer betrokken', begint Hiddink. "Ik ben redelijk intensief bezig geweest met Ruud van Nistelrooij. En dat was echt een andere situatie. Financieel was het wat moeilijker en hij moest Cody Gakpo en Noni Madueke opeens wegdoen in de winter. Dan valt er opeens heel veel weg van je aanvallende productie. Toch heeft hij een Champions League-plaats veiliggesteld en de beker gewonnen. Dat wil ik niet wegwuiven. Daar is dit succes begonnen."

'Vervolgens voegde Earnest Stewart zich bij Marcel Brands en met Peter Bosz er ook nog bij, kreeg je een hecht team met verschillende persoonlijkheden", gaat hij verder. "Daardoor was er een heel goed aan- en verkoopbeleid. De invloed van de trainer is belangrijk natuurlijk, maar de transfers die je doet zijn misschien nog wel belangrijker. Als trainer krijg je uiteindelijk materiaal aangereikt, waarmee je moet gaan kleien. Dat heeft Ruud al goed gedaan, maar Peter Bosz had de ervaring om dat verder uit te bouwen. Ik zeg daar overigens niet mee dat het voor Bosz makkelijk is geweest, want je moet met dat goede materiaal er ook nog wat van maken."h

Lees meer:
0 reacties