Hans Kraay: "Alle ploegen hebben een kolerehekel aan deze club"

Hans Kraay jr.
Hans Kraay jr. Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. denkt dat elke Eredivisieclub met een klotegevoel afreist naar Almere City. Dat vertelt de verslaggever bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.


De voetbalverslaggever geeft aan dat de promovendus er een bijzondere speelstijl op nahoudt. Hans geeft aan dat Alex Pastoor hem maar een eigenwijze kwibus vindt: “Maar ik vind hem af en toe ook een eigenwijze kwibus.” Wel is Hans ervan overtuigd dat de club uit Flevoland het seizoen goed gaat afsluiten: “Almere gaat erin blijven op hun eigen manier. Ze doen niet aan klootviolen, oneindig rondspelen achterin. Ze tackelen, spelen de lange bal, ze doen het op hun eigen manier.”

Kraay denkt dat clubs dan ook niet graag afreizen naar het Yanmar Stadion: “Alle ploegen hebben een kolerehekel aan Almere. Ze rollen het veld niet meer, dat is ook zo lekker. Spelers van AZ lopen daar het veld op en denken: wat een klotenveld. Dan sta je al met 1-0 voor." Tafelgenoot Marciano Vink geeft aan dat ze dit niet te lang kunnen volhouden: “Dit kunnen ze één seizoen doen, omdat het hun eerste seizoen op het hoogste niveau is. Het publiek accepteert dit één seizoen. Als je dit volgend seizoen doet, met de verwachting dat ze zich handhaven, denk ik dat het publiek wel een beetje voetbal wil zien.”

Toch hoopt Hans dat Almere dit blijft doen en geeft toe dat hij het heerlijk vindt. Vink kijkt daar anders tegenaan: “Je koopt toch geen seizoenkaart om de bal meer in de lucht te zien dan op de grond?” Om het te verduidelijken haalt Marciano een bijzonder voorbeeld aan: “Almere is een beetje als de peuter die naar groep 1 gaat. Men verwacht op een gegeven moment wel iets meer voetbal,” aldus Vink. “Ik snap dat je je naïviteit na vier wedstrijden overboord gooit en realistisch wil voetballen, maar mensen verwachten meer dan dit,” aldus de analist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand