Hans Nijland ging weddenschap aan: "Heb Van Seumeren hoog zitten"

Hans Nijland
Hans Nijland Foto: © Orange Pictures

Ron Jans werd eerder deze maand aangesteld als nieuwe trainer van FC Utrecht. Dat kwam voor Hans Nijland, de voormalig algemeen directeur van FC Groningen, niet als een verrassing.

"Op 4 augustus werden Marieke en ik uitgenodigd door Ron Jans en zijn Marjo voor een gezellig etentje", vertelt Nijland in het Dagblad van het Noorden. "Ik stelde Ron de vraag: hoe bevalt het nu, nu je gestopt bent? Ik merkte toen al dat het weer wat kriebelde bij hem. Ik zei: Ron, ik wil er wel een doosje wijn op zetten dat jij voor 1 oktober trainer bent van FC Utrecht. Want één en één is bij mij vaak drie. Ik zie dat jij er wel weer zin in hebt, met trainer Silberbauer loopt het niet zo lekker daar én bovendien ken ik Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht al wat langer. Ik weet hoe gecharmeerd Frans is van Ron."

Jans tekende ook daadwerkelijk bij FC Utrecht. "Ik heb Van Seumeren, een zeer respectabele man die ik zeer hoog heb zitten, direct met een berichtje gefeliciteerd. FC Utrecht versleet in de laatste tien jaar tien trainers, dus dat is geen makkelijke club. Maar aan Ron heeft hij een geweldige trainer, die veel voetbalkennis heeft, maar ook kan managen. En daarbij is empathisch vermogen een heel belangrijke eigenschap. Dat leer je niet op de cursus. Een andere kwaliteit van Ron is dat hij verbaal ijzersterk is", aldus Nijland.

Lees meer:
0 reacties