Hartman haalt uit naar journalist: "Dan krijg ik een kutgevoel"

Quilindschy Hartman moet het EK voetbal missen vanwege een zware knieblessure. Voetballiefhebber als hij is volgt hij zijn collega's uiteraard op de voet, zo laat hij weten in gesprek met Matchday.

Zelf zag hij met lede ogen aan hoeveel kritiek Joey Veerman kreeg na zijn wissel tegen Oostenrijk. "Ik heb Joey nog even gesproken. Als je over de media nadenkt, dan hoort NOS in principe bij ons, toch? Dat is in principe team Nederland. We willen toch allemaal dat Nederland het zo goed mogelijk doet? Ze helpen ons alleen niet met de vragen die ze stellen."

Ook gaat hij specifiek in op één journalist. "Ik hoorde Valentijn Driessen zeggen dat Veerman klaar is. Dat vind ik best wel heftig. Wij zien hem niet als Veerman, hij is voor ons gewoon Joey. Hij is gewoon onze mattie. Ik krijg een kutgevoel als ik dat zie. Je probeert iemand dan een schouderklopje te geven, maar daardoor komt de nadruk er ook weer meer op te liggen. Maar goed, je wil iemand dan helpen."

Over zijn eigen ervaring met Driessen zegt hij: "Ik heb ook wel eens met Valentijn boven gezeten en dan is het gewoon gezellig, prima gozer. Maar dan een minuut later in de perskamer kan hij me opeens een rare vraag stellen. Alsof we niet meer goed zijn, dat vind ik ongemakkelijk. Een beetje raar."

Lees meer:
0 reacties