Hato onder de indruk: "Straalt in alles uit dat hij de beste is"

Jorrel Hato in Jong Oranje
Jorrel Hato in Jong Oranje Foto: © Pro Shots

Jorrel Hato zat de vorige interlandperiode bij het Nederlands elftal, maar nu moet hij genoegen nemen met een plek bij Jong Oranje. Dat vindt het talent van Ajax helemaal geen probleem, al vond hij het de vorige keer wel mooi om met Virgil van Dijk op het veld te staan.

"Ik heb er geen problemen mee. Ik had eerlijk gezegd ook al verwacht bij Jong Oranje aan te sluiten", vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Stiekem zit het EK in mijn achterhoofd, maar je moet ook realistisch zijn: ik zat bij de voorselectie van Jong Oranje toen ik werd opgeroepen. Dat kwam ook door blessures en door te presteren bij Ajax. Dat blijf ik doen en dan zie ik wel wat er komt."

Toen hij de vorige keer bij het Nederlands elftal was, kon hij van dichtbij meemaken hoe Van Dijk dingen doet. Volgens Hato is hij de beste verdediger van de wereld. "Het was niet dat ik hem bestudeerde. Maar ik luisterde wel goed, nam het vervolgens mee en dacht erover na. Hij is echt een persoonlijkheid, die in alles uitstraalt dat hij de beste is. Maar het is niet dat ik zoals hij wil worden. Ik wil een eigen iets creëren."

Lees meer:
0 reacties