"Hélène Hendriks doet dat fantastisch, we hebben amper contact"

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Jack van Gelder is een Nederlands sportverslaggever, televisiepresentator en ondernemer. Zijn stem is onlosmakelijk verbonden aan een aantal iconische doelpunten.

Van Gelder blikt met Voetbal International terug op zijn carrière. "Toen ik bij Ziggo Sport nog Rondo deed, wilden we een sfeer creëren dat we aan tafel lekker het weekend zouden doorlullen. Zo nu en dan liep er iemand heel geforceerd naar de ijskast om wat te drinken te pakken. Het probleem was ook dat iedereen mij steeds zat aan te kijken. Alsof ik, waar ik ook zat, gespreksleider was. Dat was helemaal niet de bedoeling en dat werkte ook niet."

Van Gelder ziet in dat het nu beter gaat. "Op de manier hoe ik nu aanschuif, wel. Het is heel erg bepalend wie er presenteert. Mensen die niet sterk genoeg zijn, durven mij niet aan tafel te hebben. Die zijn bang dat ze overruled worden. Maar Hélène Hendriks doet dat echt fantastisch. Voor de uitzending hebben we amper contact. Ik rook een sigaartje op een plek waar het nog nét mag en dan beginnen we gewoon. Dat is ideaal. Ik ben voor de winter ook gepolst. Zoals het nu gaat, denk ik: Waarom niet?’ "

Lees meer:
0 reacties