Henk Spaan hard voor Nederlander: "Koeman zag hem niet"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan zag dat Memphis Depay er vrijdagavond totaal niet aan te pas kwam. De aanvaller van Oranje krijgt een 4 voor zijn optreden tegen de Fransen. 

Volgens Spaan had het middenveld van bondscoach Didier Deschamps de Fransen de overhand gaf. "Dat was een aanpassing van Deschamps op de aanwezigheid van Dumfries", schrijft hij in zijn column in Het Parool. "Koeman liet de aanpassing onbeantwoord – of hij legde zich neer bij de sportlongen van Kanté, die over zeven tot acht longkwabben moet beschikken in plaats van vijf."

Kanté was de grote uitblinker, vond Spaan. "Ngolo nam zowel het centrum als de rechterkant voor zijn rekening. Hij kan dat. Memphis niet", oordeelt de journalist, die streng is voor de Nederlander. "Memphis liet zich zoals gewoonlijk ‘zakken’ en kwam zo pardoes in de zone van Kanté terecht, waaruit hij onverrichterzake moest terugkeren. Naarmate Kanté zichtbaarder werd, werd Memphis anoniemer. Koeman wilde hem misschien wel wisselen, maar hij zag hem niet. Memphis was weg."

Lees meer:
0 reacties