Heracles schorst per direct Vloet: "Hij had te veel gedronken"

Rai Vloet valt in tegen NEC
Rai Vloet valt in tegen NEC Foto: © Pro Shots

Het bestuur en de directie van Heracles Almelo zijn diep geschokt over nieuwe informatie die vrijdag bekend is geworden over het door Rai Vloet veroorzaakte noodlottige ongeval op 14 november 2021. De club heeft Vloet per direct geschorst.

"Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken", zegt algemeen directeur Rob Toussaint op de clubsite. "Beiden zijn absoluut onacceptabel."

Toussaint vervolgt: "In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken."

De algemeen directeur gaat verder: "Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen. Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen."

Toussaint besluit: "Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan", aldus de algemeen directeur.

Zondag staat de topper tussen PSV en Ajax op het programma. BetCity heeft een Boosted Odd voor de topper. Wint Ajax, dan krijgen nieuwe spelers 7x hun inzet! Bij een zege van PSV is dat zelfs 8x je inzet. Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand