"Het is Feyenoord, we zijn niet gewend om CL-wedstrijden te winnen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Trainer Arne Slot is blij met de volgens hem verdiende zege op Celtic. De coach van Feyenoord had liever gezien dat zijn ploeg een grotere uitslag had neergezet, zo is hij eerlijk.

"Als je van het veld afloopt, gaat er wel door je hoofd heen dat onderling resultaat belangrijk kan zijn aan het einde van de groepsfase. Dan had het tegen negen man een hogere uitslag mogen zijn", zegt Slot in gesprek met Ziggo Sport. De trainer wil daar echter niet te lang bij stilstaan.

"Zonder onszelf klein te maken, maar we zijn wel Feyenoord en we zijn niet gewend om Champions League-wedstrijden te winnen", geeft hij aan. Slot zag dat zijn ploeg aan de bal niet goed was in de eerste helft. "Ik schrok daar niet van, je weet dat Celtic agressief druk zet, daar moeten wij aan wennen. Of het waren de zenuwen van de Champions League, dat kan ook", zegt hij bij RTL7.

"Maar de opbouw was niet zo goed als normaal. En het druk zetten van ons voor rust was van bedenkelijk niveau. Ik heb het tijdens een blessurebehandeling iets anders neergezet, dus daar was ik nogal druk mee", geeft Slot aan. "Maar de rust is daar een beter moment voor."

In de tweede helft liep het beter: "Dat zegt ook iets over de persoonlijkheid van de spelers, ze waren niet angstig. En we hebben weinig weggegeven, dat is belangrijk in de Champions League."

Lees meer:
0 reacties