"Het Nederlands elftal mag blij zijn met een halve finale"

Oranje voor de wedstrijd tegen Frankrijk
Oranje voor de wedstrijd tegen Frankrijk Foto: © BSR Agency

Ferdy Druijf denkt dat Oranje de lichte favoriet is tegen Oostenrijk. De Nederlandse spits van Rapid Wien verwacht echter niet dat het Nederlands elftal zover gaat komen als veel mensen denken. 

Ondanks dat Oranje als favoriet gezien wordt door Druijff, moeten ze zich niet rijk rekenen dinsdagavond. "Daarvoor zijn ze simpelweg niet constant genoeg", legt hij uit bij Kicker. De aanvaller merkt wel dat de verwachtingen zeer hoog zijn. "In Nederland wordt al gesproken over het halen van de finale en Ronald Koeman heeft uitgesproken voor de titel te gaan. Naar mijn mening is dat te ambitieus. Ze mogen blij zijn met een halve finale."

Druijf merkt dat dat in Nederland anders is dan in veel andere landen. "Dat ligt gewoon aan de mensen, die zijn altijd kritisch en hebben altijd iets op de spelers of de ploeg aan te merken. Dat zie je ook in de media. In België en Oostenrijk, de andere landen waar ik speelde, was het met de kritiek nooit zo erg als in Nederland", aldus de oud-speler van AZ en PEC Zwolle. "Elk klein dingetje wordt er bekritiseerd. Of je nou slecht speelt, of de manier waarop je kleedt."

Lees meer:
0 reacties