"Hij levert geen trainingsarbeid, het eerste wat Heitinga merkt"

Brian Brobbey en Steven Berghuis
Brian Brobbey en Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey presteert ondermaats op de trainingen van Ajax, zo weten Valentijn Driessen en Mike Verweij. De spits moet dit seizoen al meerdere keren op de bank plaatsnemen en ook in de eerste wedstrijd onder leiding van John Heitinga begon hij niet in de basis.

"Het is schandalig wat er natuurlijk gebeurd is met die Brobbey", zegt Driessen in het ESPN-programma VoetbalPraat. "Hij is voor veel geld teruggehaald, en dat is al belachelijk. Dan kómt hij terug naar Ajax, maar dan doet hij niks! Dat was Schreuders grootste frustratie: deze man levert geen trainingsarbeid. Iedere keer zijn ze met hem bezig geweest."

"Het eerste wat John Heitinga nu opmerkt bij Ajax is dat hij nu nog steeds geen trainingsarbeid levert. Ik kan me niet voorstellen dat het aan fysieke klachten ligt bij hem. Hij doet er gewoon veel te weinig aan", aldus de journalist. Ook in de podcast Kick-off van De Telegraaf ging het over Brobbey.

"Schreuder beklaagde zich off the record over de trainingsarbeid die Brobbey wilde verrichten en waarmee hij dacht dat hij wel het eerste van Ajax zou halen", aldus Driessen, die weet dat de 20-jarige invaller onder Erik ten Hag ook geen gemotiveerde indruk achterliet. Verweij sluit zich aan bij zijn collega.

"Het is wel onbegrijpelijk. Als je een nieuwe trainer krijgt en Brobbey presteert het om de eerste twee dagen, en dan was de tweede training nog redelijk kort, niet goed te trainen... Dat schijnt ook de reden te zijn dat hij niet speelde. Dat was onder Schreuder ook al zo. Het was aanvankelijk ook een probleem bij Wijndal. Hij dacht: ik heb mijn transfer naar Ajax gemaakt, ik ben er. Er komen is makkelijk, maar er blijven... Wijndal heeft het wel opgepakt, want hij schijnt inmiddels te trainen als de brandweer", weet Verweij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand