Hugo Borst klaar met Bijlow: "Kunnen niet meer op je bouwen"

Justin Bijlow met een blessure
Justin Bijlow met een blessure Foto: © Pro Shots

Hugo Borst heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad een hard oordeel geveld over Justin Bijlow, de keeper die wederom lange tijd uit de roulatie ligt vanwege een blessure.

Borst ziet dat Wellenreuther zijn kans heeft gepakt bij Feyenoord en daarom gewoon kan blijven staan wanneer Bijlow weer fit is. Borst schrijft: "Dat moet pijn doen. Op een dag ben je niet onmisbaar. Vervangbaar. Je was goed, je bént goed, maar het lichaam werkt steeds niet mee. Ook dit seizoen is het raak. Ze kunnen niet meer op je bouwen. En dan zingt het ineens rond. In voetbalpraatprogramma’s, op de sportpagina’s die gevuld moeten worden. Ineens hoor je het overal: Bijlow of Wellenreuther?"

Borst is dan ook wel fan van Wellenreuther. "Snelle handjes, snelle voeten. Hoe soeverein hij heerst in zijn zestienmetergebied, hoe intelligent en alert hij de lege ruimte achter zijn defensie bewaakt, hoe hij zich moedig voor aanstormende opponenten werpt. Timon is de beste reservekeeper ter wereld en als je de beste reservekeeper ter wereld bent, dan ben je dus gewoon eerste keeper. Bij een topclub in Europa", besluit de kritische Borst.

Lees meer:
0 reacties