Hugo Borst kritisch: "Blijkbaar heeft hij ook echt een nare kant"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst heeft niet met goede gevoelens het interview van Erik ten Hag in Voetbal International gelezen. De journalist ontdekte een vervelende eigenschap van de manager van Manchester United.

"Schreef ik helemaal aan het begin dat Erik kostelijk, intrigerend is? Erik heeft ook echt een nare kant, blijkt dit weekend", schrijft Borst in het Algemeen Dagblad. "Er openbaart zich een eigenschap die hij echt zou moeten onderdrukken. Ten Hag vindt ‘dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord. Feyenoord was stabiel dit jaar, maar niet top'."

"Stel dat wát je beweert klopt, waarom zou je het als collega-trainer openlijk zeggen over Arne Slot, die ook naar Engeland komt?", gaat de columnist verder. "Ten Hag zegt over Slots overgang naar Liverpool iets aardigs, maar ook: 'Hij komt in een beter vaarwater terecht dan ik destijds toen ik vanuit Nederland naar Manchester United ging. Qua structuur in de club, qua balans in de selectie'. Weer excuses. Een beetje jaloers."

Ten Hag had ook kunnen zeggen: 'Arne Slot heeft met aanzienlijke minder financiële armslag dan ik bij Ajax had, Feyenoord drie keer opgebouwd. Altijd dominant voetbal gespeeld. Hoofdprijzen gewonnen. Het humeur van Feyenoord-supporters structureel verbeterd. Dat vind ik geweldig knap'. Heb ik Peter Bosz trouwens ook nergens horen zeggen. Jammer, jammer. Het valt kennelijk niet mee om jaloezie om te buigen naar bewondering", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties