Hugo Borst kritisch: "Een laffe directeur en kleurloze trainer"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst kijkt met een kritische blik naar het beleid dat momenteel wordt gevoerd bij AZ. De Alkmaarders stonden er in de winterstop prima voor, maar wonnen in 2024 nog geen enkel Eredivisieduel.

"Bij AZ telden ze elke week opgewonden de transfergelden", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Zestig miljoen in kas! In de Eredivisie viel het beroofde AZ vies tegen, al stond het nog keurig vierde. Voor de falende technisch directeur Max Huiberts – hij slaagde er niet in goede opvolgers te scouten/kopen – reden genoeg om lafjes zijn straat schoon te vegen: Jansen eruit."

"Maarten Martens mocht het beter gaan doen", gaat de columnist verder. "Nou, dat lukt de kleurloze Belg totaal niet. Als zijn waardeloze interviews maatgevend zijn, kan hij onmogelijk mensen inspireren. Het is februari 2024. Ik denk met weemoed aan 1981, aan 2009 en kan alleen maar stellen dat AZ nu wordt geleid door een laffe technisch directeur en een kleurloze trainer."

"Dat een van de grootste Nederlandse sporters dit allemaal laat gebeuren, begrijp ik niet. Hallo Robert Eenhoorn, wakker worden, ouwe dibbes. Jij bent hoofdverantwoordelijk voor deze puinhoop", aldus Borst. Toeval of niet, maar maandagmiddag heeft Eenhoorn te kennen gegeven na dit seizoen op te stappen bij AZ.

Lees meer:
0 reacties