Hugo Borst kritisch op Oranje-speler: "Scoor je geen punten mee"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst kijkt uit naar het aanstaande EK in Duitsland, maar heeft niet veel vertrouwen in een goede afloop voor het Nederlands elftal. De columnist gaat in het AD in op sterspeler Memphis Depay.

"Memphis Depay lijkt zich van ons te willen vervreemden", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft een clip opgenomen waarin hij, 'Black Panther', 'Mozes', plagerig koketteert met een leven vol gruwelijke luxe, fotomodellen en verkeert 'in het gezelschap van sterren' - 'no names'. Geestig is het zinnetje: 'Je schrikt van de prijs van me kapper'."

"Memphis heeft meer met Ghana dan Nederland rapt hij. In een maatschappij waar Geert Wilders op handen wordt gedragen scoor je daar geen bonuspunten mee", gaat de columnist verder. Borst denkt dat voetbalminnend wel weer toe is aan een verzetje, maar heeft weinig vertrouwen in Oranje. "Je zou zeggen: we zijn toe aan iets leuks, iets onschuldigs, een beetje afleiding."

"Maar we geloven er niet in. Oranje wordt toch niks. Maar wat zou het een zegen zijn voor Nederland als Ronald Koeman Rinus Michels evenaart. Dit land snakt naar kneuterige gemeenschappelijkheid, naar positiviteit en een aangenaam warme voetbalzomer die uitmondt in een Europese titel", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties