Hugo Borst over international: "Je ziet hem gefrustreerder raken"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Clarence Seedorf is één van de meest succesvolle spelers uit de Nederlandse geschiedenis. Toch was de middenvelder nooit onomstreden bij het Nederlands elftal en columnist Hugo Borst ziet hierin een vergelijk met voormalig PSV'er Xavi Simons.

"Elke wedstrijd van het Nederlands elftal zie je de oud-PSV’er, die vorig seizoen bijna topscorer van Nederland werd, gefrustreerder raken", schrijft Borst in het Algemeen Dagblad. "Individuele acties stranden, maar opgeven doet-ie niet. Steeds zoekt hij zijn man op en neemt risico. Is dat nou dapper, is het zelfzuchtig? Het is – met het oog op wat trainers als Koeman eisen – vooral onverstandig."

"Steeds vaker moet ik aan Clarence Seedorf in Oranje denken. Een fan-tas-ti-sche clubspeler, maar in het Nederlands elftal was het vaak een geforceerde bedoening", gaat de columnist verder. "Fans, journalisten, trainers, soms collega-voetballers; ze ergerden zich aan hem. Een ongezonde geldingsdrang, zei de één; nee, gewoon een wederzijds ongelukkig huwelijk, riposteerde een ander."

"Medelijden met Clarence – hij heeft de schaapjes op het droge – is niet nodig. Met clubs als Ajax, Real Madrid, AC Milan veroverde hij vier Champions Leagues. Zijn clubshirts waren lichter dan het loden Oranje-tricot. Ik weet zeker dat Seedorf – nu lid van de raad van commissarissen bij de KNVB – wijze raad heeft voor Xavi. Want Clarence, hij was al heel vroeg oud en wijs, had altijd voor iedereen goede raad. Wat zou hij Xavi zeggen? Heel benieuwd", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties