Hugo Borst voorspelt: "Oranje verliest de EK-finale van Spanje"

Hugo Borst op de tribune bij Sparta Rotterdam
Hugo Borst op de tribune bij Sparta Rotterdam Foto: © BSR Agency

Hugo Borst denkt dat Nederland de finale van het EK haalt en die verliest van Spanje. Hij schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat het dan ook om het WK gaat en hij ziet enkele internationals daar niet meer bij zijn.

De columnist schat de kansen voor Oranje in de halve finale van het EK hoog in. "Het veerkrachtige, onderhoudende Oranje kan woensdag zomaar winnen van het oersaai voetballende Engeland, dat strijdt tegen binnenlandse krachten als de tabloids en harde opiniemakers die ooit voor Engeland speelden."

In de finale heeft Borst minder vertrouwen. Hij denkt de tegenstander dan ook al te weten. "Zondag wacht Oranje in de finale vast een sprankelend en stabiel Spanje, waarvan het geen schande is om met 3-0 te verliezen. Een nederlaag zou zelfs het beste zijn. Europees kampioen worden is leuk, maar het gaat natuurlijk in een mensenleven om één ding: wereldkampioen worden."

Hij ziet enkele internationals niet meer meedoen aan het WK in 2026. "Over twee jaar wordt de enige, echte hoofdprijs vergeven. Van Dijk, Depay, Weghorst en Bergwijn zullen niet meer meedoen. Naast Gakpo, Verbruggen, Van de Ven, Dumfries, Schouten en Frenkie de Jong moeten de gebroeders Timber en Zirkzee het schier onmogelijke presteren. Pas als de wereldtitel in 2026 binnen is, kunnen we allemaal met een gerust gemoed sterven," besluit hij.

Lees meer:
0 reacties