"Ik schold Louis van Gaal helemaal verrot waar iedereen bij stond"

Louis van Gaal is momenteel bondscoach van het Nederlands elftal, maar had in het verleden ook AZ onder zijn hoede. Haris Medunjanin had destijds veel moeite met zijn aanpak.

"Af en toe botste het met Van Gaal, vooral toen hij tegen Marko Vejinovic zei dat hij niet met mij moest omgaan", zegt het voormalige AZ-talent tegenover Voetbal International. "Ik probeerde Marko altijd te helpen en dingen uit te leggen. Ik had niets tegen Van Gaal, maar toen hij dat zei flipte ik als jonge jongen. Ik schold Van Gaal helemaal verrot waar iedereen bij stond. In het Nederlands, Bosnisch, alles wat ik kon bedenken."

Medunjanin vond de werkwijze van Van Gaal soms apart. "Het ging in die tijd slecht met AZ. Kwam Van Gaal ineens met een rolstoel binnen. Dat zijn vaak psychologische spelletjes", aldus Medunjanin, die ziet dat Van Gaal dat nog steeds gebruikt. "Het ging niet goed met Nederland en er moest gewonnen worden van Noorwegen, kwam hij vlak voor die wedstrijd ook met een rolstoel binnen zodat de aandacht niet op de ploeg gericht is", meent hij.

"Zo denk ik, maar ik weet niet of dat zo is. Bij AZ stonden we veertien en kwam hij ineens in de rolstoel. Hij zei dat het van het hoogspringen kwam, maar als ik naar hem keek, was hij niet echt athletisch." Toch is Medunjanin de ervaren trainer dankbaar. "Ik heb problemen met hem gehad, maar het is wel de beste trainer met wie ik heb samengewerkt", besluit de oud-prof.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand