"Ik vind dat lachwekkend. Slot moet bijna vijftig mensen aansturen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Hans Kraay Junior snapt niets van de afkoopsom van Feyenoord-trainer Arne Slot. De analist van ESPN gaat in Goedemorgen Eredivisie in gesprek met Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, over de overstap van Slot naar Liverpool.

"Als je nou zo'n afkoopsommetje betaald ziet worden door Liverpool, dat gewoon dertig miljoen euro betaalt voor hele simpele spelertjes, is het niet lachwekkend laag?", aldus Kraay junior. Feyenoord ontvangt een bedrag van negen miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen voor de succestrainer. Daar komt nog twee miljoen euro bij voor het gedeeltelijk overnemen van de staf van Slot. Sipke Hulshoff (assistent) en Ruben Peeters (head of performance) gaan mee naar Anfield.

"Dat is nog steeds veel geld voor een trainer", zegt de directeur van PSV, die het niet geheel eens is met Kraay. "Er zijn natuurlijk in Engeland nog wel wat hogere bedragen betaald, maar van de andere kant: je weet ook dat de bedragen binnen Engeland altijd hoger zijn. Ik denk ook dat er vooraf afspraken gemaakt zijn tussen Arne en Feyenoord die het mogelijk moesten maken om zo'n stap te maken. Er was geen clausule, maar er kan alsnog wel een afspraak liggen."

"Ik vind het lachwekkend!", reageert Kraay. "Ik word er bijna verdrietig van dat Slot evenveel waard is als een hele middelmatige linksback van Ajax, Gastón Ávila. Arne Slot moet vijftig mensen aansturen."

Lees meer:
0 reacties