"Ik wilde niet dat Ten Hag me nog op de training zou zien"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Dean Henderson is absoluut niet blij met Manchester United. Nottingham Forest huurt hem nu en vanuit daar levert hij fikse kritiek op de Engelse topclub.

"Om eerlijk te zijn: het zijn waarschijnlijk de twaalf moeilijkste maanden uit mijn carrière geweest", gaf Henderson aan in een interview met talkSPORT. "a het EK zei de club: 'Jij komt hier terug om nummer één te zijn.' Maar ik kreeg last van een coronabesmetting. Ineens ging niemand meer verder met de belofte die was gedaan."

Transfers werden vanwege zijn 'belangrijke' rol afgewezen. "Er waren zoveel goede kansen. Maar eerst wees ik ze af, omdat ik eerste keeper op Old Trafford zou worden. Daarna veranderde de situatie, maar liet de club me niet gaan. Om daar twaalf maanden op de bank te verspillen op mijn leeftijd. Het is bijna crimineel... Ik was woedend. Je hebt misschien gemerkt dat ik al twee jaar geen interview heb kunnen doen. Ik hield het gewoon voor mezelf. Het was een zware tijd, moeilijk en ik ben zo blij dat ik een andere kant op ben gegaan."

Erik ten Hag kon het tij ook niet keren. "Ik wilde niet dat de manager me nog op de training zou zien, omdat ik wist dat hij me dan waarschijnlijk wilde houden. Dus ik probeerde alles te doen, zodat ik voor het seizoen al vertrok. Ik vertelde dat ik moest voetballen, niet meer in Manchester wilde zijn en geen tweede viool ging spelen. Ik was weg voordat de manager de deur open kon doen. Sindsdien heb ik hem niet meer gesproken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand