Isa Pothof blundert: "Nu wordt ze internationaal voor lul gezet"

Excelsior-coach Richard Mank baalt flink van de laatste tegentreffer in de wedstrijd tegen Ajax. In de blessuretijd scoorde Romée Leuchter namens de Amsterdammers uit een vrije trap.

Hoe die goal uiteindelijk ging, ging flink viraal. Leuchter trof de bovenkant van de lat en terwijl de bal omhoog stuiterde, bokste keepster Isa Pothof een tweede bal van het dak van het doel het veld in. Ondertussen belandde de bal van de vrije trap van Leuchter weer terug in het spel én in het doel: 1-3.

Pothof wil zelf niet reageren, maar trainer Mank springt voor haar in de bres. "Mijn eerste gedachte was dat er iemand van achter het doel de bal met effect in het doel gooide. Op de bank van Ajax hadden ze de beelden. Ik mocht even meekijken en kon amper bevatten wat er nu precies gebeurd was", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De goal gaat op sociale media viraal en dat vindt Mank jammer. "Ik vind het een beetje goedkoop. Ik snap best dat mensen hier lol om hebben. Als zoiets in Kazachstan gebeurt, lach ik er ook om. Maar in deze situatie heb ik er moeite mee. Nu wordt zij voor lul gezet, niet alleen nationaal, maar ook internationaal. En niet alleen zij staat voor lul, maar mensen trekken direct het hele vrouwenvoetbal in twijfel."

De Excelsior-trainer gaat verder: "De veelgehoorde reactie is ‘ze willen hetzelfde verdienen als de mannen’. Belachelijk. De mensen zouden eens moeten weten hoe hard die meiden ervoor werken, terwijl ze vaak ook nog op school zitten. Die mensen nodig ik uit om eens te komen kijken. Vel dan je oordeel. Niet op basis van een paar beelden."

De tegentreffer en de commotie daaromheen doen Pothof wel wat, zo erkent Mank. Ook vraagt hij zich af of de goal wel geteld had mogen worden. "Ik kijk misschien door een roze bril, en ik kan het ook absoluut niet hard maken, maar die bal moet achter zijn geweest. De scheidsrechter en de grensrechter hebben het helaas niet kunnen waarnemen."

"De enige in het stadion die het heeft kunnen zien, was Isa Pothof. Ze stak haar hand daarom ook direct in de lucht een tikte een andere bal het veld in, die lag daar. Daarom tikte ze ook de bal het veld in. Ik kan me herinneren dat Justin Bijlow van Feyenoord vorig jaar, tegen Twente, hetzelfde deed. En toen werd het spel ook stilgelegd", aldus Mank.

Lees meer:
0 reacties