Jan Joost van Gangelen: "Mijn vrouw stuurt me soms naar mijn mand"

Jan Joost van Gangelen
Jan Joost van Gangelen Foto: © Pro Shots

De energie van Jan Joost van Gangelen lijkt bij ESPN onuitputtelijk. Zijn vrouw zorgt ervoor dat hij deze lijn thuis niet doortrekt.

"In 1997 heb ik mijn studie Nederlands afgerond", blikt hij terug in Voetbal International. "Toen was ik barkeeper, leraar Nederlands én redactie-assistent bij de NOS. Dan stond ik ’s morgens om half negen voor de klas en ging ik ’s avonds elf uur weg bij Studio Sport. Als ik in het café werkte, werd dat nog veel later. Ik heb altijd veel energie gehad."

"Mijn vrouw grijpt soms in en zegt dan: Joosie, ga nu maar even in je mand! Je bent nu even af, het kan wel één tandje minder", gaat Van Gangelen verder. "Maar ik vind wel: als je iets doet, dan moet je het gewoon goed doen en er volle bak voor gaan. Dat heb ik altijd wel gehad. Maar ja, ik loop mezelf ook weleens voorbij. Tijdens een programma doe je het op adrenaline. Maar zelfs ik ben soms heel chagrijnig of snel kwaad. Ik had mezelf voorgenomen dat mijn kinderen en mijn vrouw daar niet de dupe van hoefden te zijn. Dat mislukte weleens doordat ik te veel hooi op mijn vork nam."

De duizendpoot wil nog jaren doorgaan, maar merkt al wel dat er dingen veranderen. "Je merkt gewoon dat tv oldskool is. Social media zijn zoveel belangrijker geworden. Ik ben zelf ook wel actief op Instagram en ik gebruik het graag voor kijkersvragen. Op TikTok zijn we het grootst en daarom moeten we daar weleens wat voor opnemen. Dan merk je dat je vaak dezelfde dingen zegt als op tv, dat is weleens gek. Maar je bedient gewoon verschillende doelgroepen."

Helemaal afscheid nemen van de voetbalwereld zal Van Gangelen niet snel nemen. "Dat gaat nooit gebeuren, duizend procent zeker. Ik zou heel graag een keer de Olympische Spelen en het WK willen doen. En verder merk ik dat ik actualiteit steeds interessanter vind. Ik schuif weleens in talkshows aan en dan merk ik dat het leuk is om niet alleen als gast aan te schuiven om over sport te praten. Daar wil ik mezelf de komende tijd iets meer mee prikkelen", besluit de presentator.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand