Jans: "Mijn moeder zei: Als ik Johan Derksen zie, geef ik gas"

FC Twente-trainer Ron Jans
FC Twente-trainer Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft een erg goed seizoen achter de rug met FC Twente. Echter heeft hij in zijn tijd als trainer ook minder leuke periodes meegemaakt, bijvoorbeeld bij SC Heerenveen.

"Bij SC Heerenveen is voor mij de moeilijkste periode geweest", geeft de coach toe bij de Met Open Vizier Podcast. "Ik werd daar trainer en toen ik begon was het hele bestuur al opgestapt dat mij had aangesteld. De club had een heel slecht seizoen gehad. Het bleek dat het helemaal verkeerd was gelopen in die tijd. Veel te veel spelers, veel te hoge salarissen."

"Ik heb daar geleerd dat ik totaal niet geschikt ben voor een club waar mensen strijden om de macht", vervolgt de oefenmeester. "Die bepalen, manipuleren, informanten hebben. Ik was eerst zo naïef dat ik dat helemaal niet doorhad. Op een gegeven moment kom je erachter, maar je weet helemaal niet goed tegen wie je moest vechten."

"Dat was de periode dat ik het totaal niet leuk vond om trainer te zijn", gaat hij verder over zijn Heerenveen-tijd. "Dan kom je ook bij de Voetbal Inside's aan bod en daar kwam ik er niet goed vanaf. Dan kom je bij: wat doet het met je omgeving? Dat kan ik niet managen."

"Mijn moeder zei echt: als ik die Johan Derksen zie, dan geef ik gas. Ze had gelukkig geen rijbewijs, dus dat was prima. Op dit moment heb ik geen zaakwaarnemer. Dat wil ik ook niet meer. Ik heb vier zaakwaarnemers en dat zijn mijn kinderen en mijn vrouw", besluit Jans.

België - Nederland

Nederland wint voor 30 (!) keer je inzet

Nederland speelt vrijdag in het kader van de Nations League tegen onze zuiderburen. Denk je dat Oranje in Brussel wint van België? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van Nederland. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand