Jasper Cillessen: "Ik heb meer ingeleverd dan iedereen denkt"

Jasper Cillessen
Jasper Cillessen Foto: © Pro Shots

Jasper Cillessen heeft in gesprek met het NRC vooruitgeblikt op de bekerfinale. De oud-doelman van Ajax staat met NEC in de finale van de KNVB Beker tegenover Feyenoord.

De keeper van de Nijmegenaren groeide op in Groesbeek en zijn familie was voor Ajax. Hij had dan ook posters van de Amsterdammers op zijn kamer hangen. Zijn liefde voor NEC kwam pas later. Hij stapte over van De Treffers naar de jeugdopleiding van de Nijmegenaren. "Naarmate je hier langer in de opleiding zit, ga je meer van deze club houden", vertelt hij.

Hij speelde negen jaar lang in de jeugd van NEC, waarna hij zijn mentor Gábor Babos uit de basis wist te houden. Na één jaar in het eerste gekeept te hebben, maakte hij de overstap naar Ajax. In 2016 maakte hij vervolgens de overstap naar FC Barcelona. Hij zou daar tot 2019 onder contract blijven staan.

Nadat hij ook een aantal jaar voor Valencia had gespeeld, keerde hij in 2019 terug bij NEC. Hij had waarschijnlijk een lucratieve overstap kunnen maken, maar toch koos de goalie voor een terugkeer in Nijmegen. "Ik hoor een hele hoop verhalen over mijn salaris, en ik kan je vertellen, dat klopt allemaal niet. Ik weet wat ik heb ingeleverd, en dat is meer dan iedereen denkt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties