"Je zag de tranen in de ogen van de spelers van FC Groningen"

Prachtig eerbetoon voor Jody Lukoki bij FC Twente - FC Groningen
Prachtig eerbetoon voor Jody Lukoki bij FC Twente - FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Twente werd deze week opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Jody Lukoki. Woensdagavond brachten de Tukkers, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, een prachtig eerbetoon aan de snelle buitenspeler.

Aanvoerder Robin Pröpper was na afloop nog altijd onder de indruk. “Iedereen weet wat er is gebeurd en je zag hoe iedereen bij ons dat heeft beleefd. Het was een ontzettend emotioneel begin natuurlijk met de jongens die veel met hem hebben getraind en die kleine van hem", sprak hij bij ESPN. "Je zag de tranen ook in de ogen van de spelers van FC Groningen. Het was hartverscheurend en ontzettend moeilijk, en dat blijft nog wel even zo", benadrukt Pröpper.

"Ik hoop dat we op deze manier een passend afscheid hebben kunnen geven. Dan valt de wedstrijd in het niet", vervolgt hij. "Winnen is even van ondergeschikt belang, maar natuurlijk wilden we die emotie die we hadden in het begin wel omzetten in de wedstrijd. Ik denk dat we dat hebben gedaan. Groningen begon nog wel opportunistisch, maar verder hebben wij de hele wedstrijd gedomineerd en een hele goede wedstrijd gespeeld", aldus Pröpper.

"Het was mooi om te zien hoe we dat hebben weten om te zetten", legt hij uit. "Ik denk dat als je het iets beter uitspeelt, je iets aan het doelsaldo had kunnen doen. Maar als je ziet hoe we het met de supporters hebben beleefd, denk ik dat het een mooie wedstrijd was. We moesten het zelf doen en winnen. Dat hebben we gedaan en daar zijn we blij mee", besluit Pröpper.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand