Joey Veerman legt uit: "Ik begin dan bij mijn vriendin in bed"

Joey Veerman scoorde tegen Almere City
Joey Veerman scoorde tegen Almere City Foto: © Pro Shots

Joey Veerman lijkt goed in dit PSV te passen. De nuchtere voetballer kan op meerdere posities in het middenveld uit de voeten en is daarom erg belangrijk voor trainer Peter Bosz. Het liefst staat hij toch aanvallend opgesteld.

In de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0) stond Veerman als verdedigende middenvelder op het wedstrijdformulier, maar hij was daar zelf niet erg blij mee. Bij De Telegraaf geeft hij aan: "Voor mijn gevoel kreeg ik te weinig de bal. Ik kom meer als verdediger op het veld. Dat is niet mijn beste kwaliteit. Mijn kwaliteiten zijn om mensen voor de keeper te zetten en te scoren. Dat gaat niet vanaf 'zes'. Ik was daar nodig en dan moet ik mijn duels winnen."

Het niveauverschil bij de tegenstanders van PSV is groot. "De Champions League spelen is het mooiste wat er is. Met alle respect voor Go Ahead maar een vergelijking tussen Arsenal en Go Ahead kun je eigenlijk niet maken', zegt Veerman. "Ik denk dat Arsenal weer het andere uiterste is. Dat is misschien wel de topdrie van de wereld op dit moment. Die waren wel een klasse beter dan wij en wij zijn dan weer een klasse beter dan Go Ahead."

De 24-jarige middenvelder werd onlangs vader van een zoontje, maar heeft gelukkig nog geen slapeloze nachten gehad. "Mijn vriendin geeft borstvoeding dus voor mij is het niet zo zwaar. De nacht voor de wedstrijd begin ik bij mijn vriendin in bed en als hij voor de eerste keer komt, duik ik de tweede slaapkamer in en dan heb ik een prima nachtrust. We hebben om de drie dagen een wedstrijd. Alle bouwvakkers zullen zeggen: kom maar eens een dagje mee de bouw in, maar voor ons is het ook pittig met al die wedstrijden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
za
9/12
PEC Zwolle
20:00
NEC
za
9/12
AZ
21:00
Almere City
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
zo
10/12
Fortuna Sittard
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand