Joey Veerman tipt Koeman: "Bekend dat ik graag met hem speel"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Joey Veerman staat aan de vooravond van de start van zijn eerste eindtoernooi. De middenvelder van PSV behoort tot de selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland en na het wegvallen van Frenkie de Jong staat hij zo goed als zeker aan de aftrap in de eerste groepswedstrijd tegen Polen.

Met tien interlands kan Veerman echter maar zo de meest ervaren middenvelder zijn aan de aftrap bij Oranje. Tijjani Reijnders staat op negen, terwijl Jerdy Schouten pas vijf interlands heeft gespeeld. Met laatstgenoemde zou hij graag op het middenveld staan. De twee werden afgelopen seizoen samen bij PSV kampioen.

"Het is volgens mij wel algemeen bekend dat ik dolgraag met Jerdy speel", legt Veerman uit in gesprek met de NOS. "We hebben een heel goed seizoen gedraaid bij PSV. Het zou leuk zijn om het nu ook op allerhoogste niveau te mogen laten zien", aldus de Volendammer, die Schouten blindelings aanvoelt. "Jerdy is meer de balansbewaker en ik ga wat meer naar voren als we in de aanval zijn. Zulke automatismes ontwikkel je op de training. Of ik hem beter maak? Ik hoop dat we elkaar beter maken."

Veerman speelt dus zijn eerste eindtoernooi, maar voelt zich al helemaal op zijn plek bij Oranje. "Normaal ben je een dag of tien bij elkaar. Nu al langer. Ik denk dat dit kamp mij wel goed heeft gedaan. Je leeft echt ergens naar toe en merkt dat het heel groot is, ook al speelden we oefenduels. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat is op het EK. Ik heb het meest zin in het spelen van de wedstrijden", aldus Veerman.

Lees meer:
0 reacties