Johan Derksen tipt Ajax: "Ik denk dat hij de ideale man is"

Ajax besloot afgelopen weekeinde per direct afscheid te nemen van technisch directeur Sven Mislintat. De Amsterdammers moeten op zoek naar een geschikte vervanger en Johan Derksen denkt dat deze bij FC Twente rondloopt.

"Nu Louis van Gaal het niet wordt, denk ik dat Jan Streuer de ideale man is", zegt Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Die heeft die functie bekleed bij Vitesse en Shakhtar Donetsk. Hij heeft veel spelers gehaald en Twente weer omhoog geholpen. Streuer begeleidt nu Bruggink, maar die kan zo weg. Dan heb je morgen direct een goede technisch directeur met heel veel ervaring en rust in de tent." Streuer heeft echter aangegeven tot 1 februari bij FC Twente te blijven.

Derksen ziet dat er bij Ajax bestuurlijk voor verkeerde keuzes worden gemaakt, onder meer door RvC-voorzitter Pier Eringa. "Die haalt Jan van Halst als directeur. Jan van Halst is anderhalf jaar de directeur geweest van FC Twente voor een salaris van vijf ton en in die anderhalf jaar heeft hij drie trainers ontslagen, Gertjan Verbeek, Marino Pusic en René Hake. En aan het eind van die drie ontslagen is hij gedegradeerd met FC Twente naar de Eerste Divisie", aldus Derksen.

"Daarna is hij directeur van Verzuim Reductie geworden, een heel groot bedrijf", vervolgt de analist. "Maar daar heeft hij er niets van gebakken en is hij er na vijf maanden uitgeschopt. In het bedrijfsleven is die man niets waard en hij is nu de directeur van een beursgenoteerd bedrijf."

Lees meer:
0 reacties