Jonge FC Twente-fan gewond geraakt: 'Mijn kind staat in brand!'

FC Twente supporters voor duel PEC Zwolle
FC Twente supporters voor duel PEC Zwolle Foto: © Screenshot

Een jonge jongen is zondagmiddag gewond geraakt op het viaduct over de A1 bij Borne.  Op het viaduct stonden supporters van FC Twente. Zij zwaaiden de spelersbus uit die onderweg was naar Zwolle voor het duel met PEC. Frans Dijkmans uit Delden maakte het moment mee. 

"Ik stond op de brug te filmen", zegt hij bij de TC Tubantia. "Dat zijn altijd mooie beelden als zo'n bus dan over zo'n snelweg rijdt en wordt aangemoedigd door een grote groep supporters. Ineens hoorde ik geschreeuw achter mij", vertelt Dijkmans. 

Een jonge jongen staat, na in aanraking met vuurwerk gekomen te zijn, in brand. "Het was echt heel heftig. Ik stond echt te trillen op mijn benen", zegt hij. De vader raakte totaal in paniek. "Hij riep: mien kind steet in brand, mien kind steet in brand!’. Dan weet je ook niet wat je moet doen."

Er wordt om water geschreeuwd. "Hij schreeuwde het uit van de pijn", zegt Dijkmans. "Als iemand pijn heeft, is dat sowieso al niet prettig om te zien. Maar zeker als zo'n kleine vent dat heeft, dan is dat heel erg naar." De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. 

Lees meer:
0 reacties